Film

Der er blevet tilrettelagt og produceret 7 små film til dette site. filnene er tilrettelagt i et samarbejde mellem Rikke Rosenberg, Peniila La Violette og Søren Christensen – CYRK PRODUKTION. Filmene er optaget, klippet, tekstet, grafisk layoutet og fortælleteknisk tilrettelagt af Søren Christensen CYRK PRODUKTION APS.

Til sitet er der blevet nyproduceret følgende film:
1) Film om designprocessen bag vindmølle af Jacob Jensen Design, varighed 7 min

2) Film om designprocessen bag Nobody Chair – fra PET flaske til stol, Varighed 5 min

3) Film om bæredygtige overvejelser omkring engangsserviset af bioplast, Papcorn, interview med designerne bag produktet: Anne Bannick og Lene Vad. (varighed 6 minutter)

4) Film om udvikling af den grønne ”Vugge til Vugge” computer ved MOVE design.

5) Hvordan deigner man en grøn cuputer, hvor materialerne kan recirkuleres – genburges ?(Varighed 5 minutter)

6) Film om computerens livscyklus og de miljøproblemer der hænger sammen med produktions samt bortskaffelse af computere. Gennemgang af kort over computerens livscyklus og hvorledes materialer fra Milathærgede miner i Afrika og Peru og hvordan e-waste bliver sendt til Afrika og Kina og bliver til miljøaffald. Interview med Nis Rømer, kunstner og medlem af den amerikanske og europæiske kunstgruppe Free Soil.

7) Special-edition af filmen ”Når tilbud dræber”, et gruopvækkende eksempel på en alt andet end bæredygtig tekstilproduktion i Indien med store miljømæssige og menneskelige omkostninger som følge. Prisbelønnet dokumentarfilm af Journalist Tom Heinemann, har været vist på DR samt i det meste af Europa Filmen. Til sitet eb specialklippet version af Søren C. CYRK PRODUCTION, med tilladelse og godkendelse af Tom Heinemann. Der er endvidere betalt for frikøb af rettigheder til Tom Heinemann Medier. (Film 7 min)

8) Film om designprocessen bæredygtige genbrugstøj af Victoria Ladefoged og Tøjmanden Klaus Samsøe. (Film 6 minutter)

Relaterede sider:
  1. Social/etisk dimension Når designere og producenter arbejder med bæredygtigt design, tages der hensyn...
  2. Grøn elektronik Bæredygtig elektronik og energiøkonomi Meget af den nye forbrugerelektronik er...
  3. Forarbejdning Fra fiber til tekstil [caption id="attachment_1137" align="alignright" width="220" caption="Træsnit af...
  4. Computeren og miljøet Mere end en milliard computere er blevet sendt på markedet...