re:Something

[media id=6 width=640 height=392]

Der er en del designere, som bruger brugt tøj og tekstiler som en del af deres udtryk. Et eksempel er designgruppen re:Something, som bruger kasserede materialer til deres design.

Re: Something er en ny designgruppe, som arbejder med genanvendelse af materialer. Gruppen består af to designere A. M. Victoria Ladefoged og Klaus Samsøe og kommunikationskonsulenten Caroline V. Wiener. Gruppen bestemte sig tidligt for et koncept og en vision. De kalder sig re:Sumer fra det engelske ’consumer’, der betyder en forbruger. En re:Sumer er ikke forbrugsfornægtende, men overvejer, hvad man smider ud og desuden ser på materialets muligheder i stedet for at fokusere på manglerne.  Et af deres projekter er en skjorteserie, fremstillet af viskestykker og håndklæderuller. De opgraderer materialer ved bl.a. at lave kvalitetsdesign af kasserede industrielle tekstiler fra De Forenede Dampvaskerier (se afsnit om Genbrug).

Gruppen har allerede planlagt flere udstillinger bl.a. en på Kunstindustrimuseet til efteråret 2009. Udstillingskonceptet hedder ‘trash: Formed#1′, og idéen er at vise deres skjorter og andre produkter lavet af genanvendte materialer.

Victoria og Caroline fra re:Something. Foto Peniila Laviolette.

Victoria og Caroline fra re:Something i deres skjortedesign. Foto: Peniila Laviolette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udstilling på Kunstindustrimuseet:

trash:Formed 

17. september 2009 – 3. januar 2010

Designeren Klaus Samsø har indgået et samarbejde med designeren A.M. Victoria og kommunikationskonsulenten Caroline Vogelius Wiener og skabt gruppen re:Something, der fokuserer deres design omkring genanvendelsen af kasserede materialer.re:Something ønsker at være med til at skabe en bæredygtig fremtid baseret på kreativ genanvendelse af kasserede materialer, og håber igennem en kobling af design og kreativitet, at kunne være med til at gøre en forskel for klimaet. Ud af kasserede materialer, der kan være alt fra industrielle håndklæder og grøntsagskasser til vejafskærmning, skaber re:Something nye genstande, der dermed får endnu en chance inden forbrændingen.

Udstillingen trash: Formed viser eksempler på tøj, møbler, smykker og brugsgenstande.

Relaterede sider:
  1. Film Der er blevet tilrettelagt og produceret 7 små film til...
  2. Free soil, bus tour – en problematisering af E-waste Bæredygtig samtidskunst og design Free soil bus tour er et kunstnerisk...